Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chrissy csirkemájas kedvence

MME MME
3 3.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10-12 db csirkemáj (én szív nélkül szoktam)
  • 10 dkg tea vaj
  • 1 marék zöldborsó (fagyott is jó)
  • bors
  • majoranna
  • 4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • Köret (1):
  • 2 tasak gyors rizs
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • fél pohár tejszín
  • 1 teáskanál ételítesítő
  • ha száraz a rizs, akkor mehet bele több tejszín vagy margarin
  • Köret (2):
  • 1,5-2 kg krumpli
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • fél tasak tejszín
  • ízesítéshez:
  • fokhagyma
  • őrölt szerecsendió
  • ételítesítő

Elkészítés

Elkészítés: A teavajat serpenyőben felolvasztom, beleteszem a megmosott, félbevágott májakat, a borsót, ami ízlés szerint lehet több is. Megfűszerezem borssal, majorannával. Sót ugye nem szabad tenni a májra, mert mindenki tudja, hogy akkor megkeményedik. Csak utólag, tálaláskor javasolt. Utána jön az átpréselt fokhagyma, ami lehet fokhagymakrém is. Ezt fedő alatt párolom addig, míg átlátszó, szaftos leve lesz a májnak, és a vajat teljesen beszívja.
A köret lehet ízlés szerint krumplipüré vagy rizs. Mi a rizst szaftosan szeretjük, ezért rakok bele tejszínt. A forró, megfőtt rizsbe beleteszem a leveskockát, teljesen megolvasztom. Majd a fűszereket és a tejszínt belekeverem. Ha krumplipürét készítek, akkor nagyon átdolgozom a krumplit, hogy ne legyen darabos, inkább krémes. A forró krumpliba teszem a leveskockát, a fűszereket, majd a tejszínt.
Tálaláskor a tányéron felhalmozom a krumplipürét, ízlésesen elhelyezem a tetején a májakat, és csöpögtetek rá a máj szaftjából. Díszítéshez pritaminpaprikát és párolt brokkolit használok, így nagyon mutatós lesz az étel, a zöldségek egészségesek, a máj pedig kitűnő forrása a vasnak, amire szüksége van a szervezetnek.

Megjegyzés

A férjem viszolygott a májtól, neki nem volt heti menü a csirkemáj, az ilyen első vacsorája után már nem volt kérdéses, lehet-e finoman elkészíteni egy közönséges pipimájat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss