Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chowder édesburgonyával és füstölt hallal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 nagyobb szelet füstölt hering
  • 2 közepes édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 szelet bacon
  • 4,5 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 dkg vaj
  • 1 kávéskanál édesköménymag
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 citrom reszelt héja és facsart leve
  • 1 csipet szárított chili

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőbe fektessük bele a füstölt halat, majd öntsük rá a tejet és a tejszínt, valamint tegyünk bele 2 ág kakukkfüvet, és reszeljük bele a citrom héját. Forraljuk fel, és gyöngyöztessük 3 percig, majd a tűzről levéve fedő alatt hagyjuk, hogy a tejes keverék átvegye az ízeket, illatokat, amit a hal és a friss fűszerek kölcsönöznek neki.

    Egy másik serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat, majd pároljuk meg rajta az apróra kockázott hagymát. Ha már üveges, adjuk hozzá a felaprított bacont, fűszerezzük a maradék kakukkfűvel, az édesköménnyel, a chilivel, majd keverjük hozzá az kb. 1,5 cm-es kockákra vágott édesburgonyát. Öntsük fel 2,5 dl vízzel, valamint a félretett illatos tej-tejszín keverékével. A halszeleteket tegyük félre. Fedő alatt főzzük kb. 16-18 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    Tálaláskor facsarjunk a levesbe frissen citromlevet, majd szórjuk meg a kitálalt sűrű levest a rostjaira szedett haldarabokkal.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin