Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chococcino szelet

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (lehet kávés is, ha kaptok olyat)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 17,5 dkg barnacukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg nagyon lágy vaj
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 8 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor)
  • csipet só
  • 1,5 evőkanál erős feketekávé
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • kb. 5 evőkanál porcukor
  • 10 g zselatin vagy 1 csomag zselatin fix
  • 1,5 teáskanál instant kávé kb. 1 dl vízzel elkészítve

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük.

A darabokra tördelt csokoládét 1 ek olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó habosra keverjük (2-3 perc), majd hozzáadjuk a nagyon lágy vajat, és azzal habosítjuk tovább, pár percig. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a végén az olvasztott csokit, kávét, és kikeverjük.

A tepsit kivajazzuk (az oldalát is), és sütőpapírral kibéleljük (az oldalát is) úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb gyűrődés legyen rajta. Belesimítjuk a krémet. Megsütjük (pontosan 20 percig és egy másodperccel sem tovább!), majd hűtjük.

A krémhez a zselatint csomómentesen elkeverjük a kávéban és felmelegítjük (forralni nem szabad), félretesszük hűlni. A mascarponét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, simára keverjük, majd a végén vékony sugárban hozzáöntjük a langyosra hűlt kávés zselatint, és jó alaposan, gyors mozdulatokkal elkeverjük. (Ha zselatin fixszel dolgozunk, egyszerűbb a dolog, hiszen az instant zselatint nem kell melegíteni: a krém hozzávalóit mixerrel alaposan kikeverjük az alábbi sorrendben: mascarpone habosra, tejszín, tej, kávé, zselatin fix, legvégén porcukor.) Kóstoljuk meg, ha valaki kávésabban vagy édesebben szereti, tehet még hozzá.

A krémet a sütemény tetejére simítjuk, és hűtőben dermesztjük (egy éjszaka jót tesz neki). Papírral együtt kiemeljük, és kockára szeljük. Tetejére keserű kakaóport hintünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss