Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chococcino szelet

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (lehet kávés is, ha kaptok olyat)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 17,5 dkg barnacukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg nagyon lágy vaj
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 8 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor)
  • csipet só
  • 1,5 evőkanál erős feketekávé
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • kb. 5 evőkanál porcukor
  • 10 g zselatin vagy 1 csomag zselatin fix
  • 1,5 teáskanál instant kávé kb. 1 dl vízzel elkészítve

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt előmelegítjük.

    A darabokra tördelt csokoládét 1 ek olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó habosra keverjük (2-3 perc), majd hozzáadjuk a nagyon lágy vajat, és azzal habosítjuk tovább, pár percig. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a végén az olvasztott csokit, kávét, és kikeverjük.

    A tepsit kivajazzuk (az oldalát is), és sütőpapírral kibéleljük (az oldalát is) úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb gyűrődés legyen rajta. Belesimítjuk a krémet. Megsütjük (pontosan 20 percig és egy másodperccel sem tovább!), majd hűtjük.

    A krémhez a zselatint csomómentesen elkeverjük a kávéban és felmelegítjük (forralni nem szabad), félretesszük hűlni. A mascarponét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, simára keverjük, majd a végén vékony sugárban hozzáöntjük a langyosra hűlt kávés zselatint, és jó alaposan, gyors mozdulatokkal elkeverjük. (Ha zselatin fixszel dolgozunk, egyszerűbb a dolog, hiszen az instant zselatint nem kell melegíteni: a krém hozzávalóit mixerrel alaposan kikeverjük az alábbi sorrendben: mascarpone habosra, tejszín, tej, kávé, zselatin fix, legvégén porcukor.) Kóstoljuk meg, ha valaki kávésabban vagy édesebben szereti, tehet még hozzá.

    A krémet a sütemény tetejére simítjuk, és hűtőben dermesztjük (egy éjszaka jót tesz neki). Papírral együtt kiemeljük, és kockára szeljük. Tetejére keserű kakaóport hintünk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamokam
Kedves Angyus! Korábban már megköszöntem a gyors választ-segítséget, most a receptet is megköszönöm! Elkészítettem, nagyon finom!!!
mamokam
Nagyon köszönöm a gyors választ, ha elkészítettem, beszámolok az \"eredményről\"!
Angyus
Kedves mamokam! 180°C, alul-felül sütés módon készítem. Valóban látványos, remélem kipróbálod majd, így az ízéről is tudsz véleményt alkotni. Jó sütést :)
mamokam
Kedves Angyus! Ez a süti nem csak fantasztikus látvány, de nagyon finom is lehet! Légy kedves megírni, hogy a sütőt hány fokra kell előmelegíteni, mert a sütési időt tudjuk, pontosan 20 perc, de biztosan nagyon fontos a hőmérséklet is. Köszönöm szépen.

Hasonló Receptek

Magazin