Elkészítés: A sütőt előmelegítjük.
A darabokra tördelt csokoládét 1 ek olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó habosra keverjük (2-3 perc), majd hozzáadjuk a nagyon lágy vajat, és azzal habosítjuk tovább, pár percig. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a végén az olvasztott csokit, kávét, és kikeverjük.
A tepsit kivajazzuk (az oldalát is), és sütőpapírral kibéleljük (az oldalát is) úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb gyűrődés legyen rajta. Belesimítjuk a krémet. Megsütjük (pontosan 20 percig és egy másodperccel sem tovább!), majd hűtjük.
A krémhez a zselatint csomómentesen elkeverjük a kávéban és felmelegítjük (forralni nem szabad), félretesszük hűlni. A mascarponét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, simára keverjük, majd a végén vékony sugárban hozzáöntjük a langyosra hűlt kávés zselatint, és jó alaposan, gyors mozdulatokkal elkeverjük. (Ha zselatin fixszel dolgozunk, egyszerűbb a dolog, hiszen az instant zselatint nem kell melegíteni: a krém hozzávalóit mixerrel alaposan kikeverjük az alábbi sorrendben: mascarpone habosra, tejszín, tej, kávé, zselatin fix, legvégén porcukor.) Kóstoljuk meg, ha valaki kávésabban vagy édesebben szereti, tehet még hozzá.
A krémet a sütemény tetejére simítjuk, és hűtőben dermesztjük (egy éjszaka jót tesz neki). Papírral együtt kiemeljük, és kockára szeljük. Tetejére keserű kakaóport hintünk.