Chilis rántott karfiol

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1/2 csésze liszt
  • 1/4 csésze langyos víz
  • kevés só
  • 1/2 uborka pálcikákra aprítva
  • A chilis bevonathoz:
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek chiliszósz
  • 1/4 csésze rizs- vagy fehérborecet
  • 1 tk szójaszósz
  • A szószhoz:
  • 3 ek mogyoróvaj
  • 2 ek rizs- vagy fehérborecet
  • 2 ek citromlé
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 tk agaveszirup
  • kevés langyos víz

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk.
    2. A víz, liszt és kevés só elegyéből csomómentes vegyületet alkotunk, ha túl száraznak találjuk, további langyos vizet adhatunk hozzá. Miután negyed óráig állni hagytuk, a karfioldarabokat megmártjuk benne, majd egy hőálló üvegtálba halmozzuk. 
    3. A karfiolt negyed órára sütőbe tesszük. Közben előkészítjük a chilis elegyet: az összetevőket egy serpenyőbe öntjük, majd kevergetjük, és felmelegítjük. (Ne forraljuk fel!)
    4. Miután a karfiol megsült, egy ún. tálba tesszük, majd leöntjük a chilis öntettel és összerázzuk. További 3-4 percre sütőbe tesszük.
    5. A mogyoróvajas szósz összetevőit összekeverjük egy tálban, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A szószt és a karfiol felszeletelt uborkával tálaljuk.
Agaveszirup helyett használhatunk juharszirupot is, de akár hasonló állagú mézet is, ha nem a kizárólag növényi alapú táplálkozás követői vagyunk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások