Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chilis rák

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag fagyasztott rák
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma (ha valaki nem szereti, elhagyható)
  • olívaolaj
  • 1 kávéskanál chili (jó csípős!!!)
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 dl húsleves (lehet víz is)
  • bambuszrügy (konzerv)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors, só ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Főzes előtt engedd fel a rákocskákat. A répát gyufaszálnyi darabokra aprítod, így jársz el a bambuszrüggyel is. Az olajat felhevíted, a hagymákat fokhagymaprésen átnyomod, és irány az olaj!
    Üvegesre párolod, leveszed a tűzről és hozzáadod a szójaszószt, borsot, a sót és a chili-port. Ezután mehet bele a répa és a bambuszrügy. Jól átkevered, majd felöntöd a húslevessel (vagy vízzel), és fedő alatt párolod egy kicsit (kb. 10 perc). Ezután belerakod a rákot, és készre főzöd (kb. 15- 20 perc). Én tojásos rizs t szoktam hozzá készíteni. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Szerintem nagyon finom, kicsit egzotikus, de nem igényel sok időt, hogy begyűjtsük az alapanyagokat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin