Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chilis-mézes kacsaszárnytő

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 db pecsenyekacsa szárnytő
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl chiliszósz
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • 5 cl olíva olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A szárnytöveket megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. A kacsaszárnyakat sózzuk.

    Összekeverjük az olívaolajat a mézzel, a chiliszósszal, az átnyomott fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnytöveket ebbe a páclébe forgatjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezt előző nap is megtehetjük, akkor még finomabb lesz a hús.

    A szárnytöveket egy tepsibe tesszük, közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát. 1 deci vizet öntünk alá, és lefóliázva 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és visszatesszük sülni, amíg szép piros színt kap /20-30 perc/.

    Köretnek sült újburgonya és friss saláta készült mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin