Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis-mézes kacsaszárnytő

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szárnytöveket megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. A kacsaszárnyakat sózzuk.

Összekeverjük az olívaolajat a mézzel, a chiliszósszal, az átnyomott fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnytöveket ebbe a páclébe forgatjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezt előző nap is megtehetjük, akkor még finomabb lesz a hús.

A szárnytöveket egy tepsibe tesszük, közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát. 1 deci vizet öntünk alá, és lefóliázva 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és visszatesszük sülni, amíg szép piros színt kap /20-30 perc/.

Köretnek sült újburgonya és friss saláta készült mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss