Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chilis fettuccine pesto rossoval és gombával

Hozzávalók

  • 500 g chilis fettuccine (sima is jó, de akkor a főzés közben kell chili)
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 500 g gomba
  • 190g pesto rosso
  • fekete olajbogyó
  • parmezán
  • olívaolaj
  • oregano
  • bazsalikom
  • bors

Elkészítés

    1.

    Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, feldarabolt paradicsomot és a szeletekre aprított gombát. Mikor a gomba megpuhult és a paradicsom is elfőtt, hozzáadjuk a pestot és ízlés szerint még sót, borsot, oregánót, bazsalikomot. Ha úgy véljük, nem elég a szaftos, akkor paradicsomszószt érdemes hozzáadni, de nem szabad eltúlozni, ne legyen túl hangsúlyos az íze.

    2.

    Közben kifőzzük a chilis fettuccinét (al dente-re), majd beleforgatjuk a gombás-hagymás alapba és már kész is. Forrón tálaljuk, tetején reszelt parmezánnal és fekete olajbogyóval.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

julcsifri
Mióta a férjemmel Olaszországban nyaraltunk, hatalmas rajongója vagyok az olaszos tésztaételeknek! :) Nosztalgiaként el is készítem ezt az ételt, csak előbb leszaladok a Prímába bevásárolni hozzá! :)

Hasonló Receptek

Magazin