Elkészítés: Vízgőz fölött (vagy mikróban) összeolvasztjuk a 17 dkg étcsokit a vajjal. A mazsolát és a chilipelyhet rövid ideig felfőzzük a kávé és rumaroma keverékében (ha felforrt, elzárjuk és hagyjuk a mazsolákat megdagadni a lében).
Közben a tojásokat a cukrokkal habosra (világossárgára) keverjük. Ha már szép világos, belekeverjük a már kissé kihűlt, olvadt vajas csokit és egy csipet sót. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és cayenne borssal elkeverjük a csokis-tojásos keverékben, majd hozzáadjuk és eldolgozzuk benne a mazsolát (a kávés-rumos lével együtt) és az étcsoki-pasztillát.
A sűrű masszából diónyi halmokat rakunk papírral bélelt tepsire, egymástól legalább 5-7 cm távolságra, mert a keksz terülni fog. 175⁰C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk rendesen kihűlni, mielőtt a sütőlapról levennék, mivel melegen még teljesen lágy, és könnyen széttörne.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre