Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chilis-csokis keksz

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg mazsola
  • 3 cl nagyon erős kávé
  • 0,5 mokkáskanál rumaroma
  • 1,5 mokkáskanál chilipehely
  • 17 dkg étcsokoládé
  • 4,5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 11,5 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0,5 mokkáskanál cayenne bors
  • 13 dkg étcsoki-pasztilla (vagy feldarabolt, táblás étcsokoládé)

Elkészítés

    Elkészítés: Vízgőz fölött (vagy mikróban) összeolvasztjuk a 17 dkg étcsokit a vajjal. A mazsolát és a chilipelyhet rövid ideig felfőzzük a kávé és rumaroma keverékében (ha felforrt, elzárjuk és hagyjuk a mazsolákat megdagadni a lében).

    Közben a tojásokat a cukrokkal habosra (világossárgára) keverjük. Ha már szép világos, belekeverjük a már kissé kihűlt, olvadt vajas csokit és egy csipet sót. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és cayenne borssal elkeverjük a csokis-tojásos keverékben, majd hozzáadjuk és eldolgozzuk benne a mazsolát (a kávés-rumos lével együtt) és az étcsoki-pasztillát.

    A sűrű masszából diónyi halmokat rakunk papírral bélelt tepsire, egymástól legalább 5-7 cm távolságra, mert a keksz terülni fog. 175⁰C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk rendesen kihűlni, mielőtt a sütőlapról levennék, mivel melegen még teljesen lágy, és könnyen széttörne.

Megjegyzés

A recept annyira finom, hogy olcsóbb étcsokiból is nagyon finom (nagyon menő étcsokira csak akkor verjük el a pénzünket, ha túl sok van)! Az összes csoki 300 gr, azaz 3 tábla - ne rohangásszunk csokipasztilla után, csak ha ez minden vágyunk (és tele vagyunk pénzzel). A jó öreg, olcsó mazsola helyett persze bármi aszalt bogyós jó (áfonya, ribizli, stb.), de ezzel szintén csak akkor érdemes vagánykodnunk, ha sok a pénz a zsebünkben, vagy nagy eseményre sütünk, vagy van otthon valami maradék.

rkluca
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin