Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chilis-csokis csirke

default user icon
7 3.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szép nagy csirkecomb
  • őrölt bors
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 kisebb chili paprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 dl száraz vörösbor
  • A mártáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 kiskanál chilipor

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat félbevágjuk, sóval, borssal meghintjük, szójaszósszal meglocsoljuk. Olajjal kikent tepisbe fektetjük, rákarikázzuk a chilipaprikákat, ráöntjük a bort, és forró sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük, miközben a saját levével öntözgetjük. Ha a combok megsültek, a csokit gőz felett megolvasztjuk, rászűrjük a pecsenyelevet, és chilivel ízesítjük. A csirkecombokat ezzel a mártással tálaljuk. Sült krumpli t adunk hozzá.

Megjegyzés

Karácsonyra elkészíthető, nem hagyományos étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Eneldilla
Izgalmas recept, holnap hasonlót készülök fôzni, biztos finom lesz. Bebilédi, hogy görög nemzeti eledel lenne, azt nagyon nehéz elhinni, inkább mexikóinak néz ki a chilipaprika és a csoki miatt, de ezen nem veszünk össze :).
Bébilédi
Örülök, hogy bevált! :)))
Nyunyi79
Nagyon kapós volt, köszönjük! Ez a recept úgy jó, ahogy van!
lora-lora
Ez nagyon izgalmasan hangzik, biztos, hogy kipróbálom:)
katano3
én a spektrumon láttam 1 ehhez hasonló receptet, csak azt rákból készítették. szóval ne aggódjatok az épelméjűségeteken.-)
Bébilédi
Nem, nem én találtam ki, de akkor a görög nép (ahol ez nemzeti eledelnek számít) nem épelméjű :)
silva47
Gondolom, ezt te találtad ki, mert épelméjű ember ilyet nem készit el.

Hasonló Receptek

Magazin