Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis-csokis csirke

MME MME
7 3.2/5
75 perc
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szép nagy csirkecomb
  • őrölt bors
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 kisebb chilipaprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 dl száraz vörösbor
  • A mártáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 kiskanál chilipor

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat félbevágjuk, sóval, borssal meghintjük, szójaszósszal meglocsoljuk. Olajjal kikent tepisbe fektetjük, rákarikázzuk a chilipaprikákat, ráöntjük a bort, és forró sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük, miközben a saját levével öntözgetjük. Ha a combok megsültek, a csokit gőz felett megolvasztjuk, rászűrjük a pecsenyelevet, és chilivel ízesítjük. A csirkecombokat ezzel a mártással tálaljuk. Sült krumplit adunk hozzá.

Megjegyzés

Karácsonyra elkészíthető, nem hagyományos étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss