Keress receptre vagy hozzávalóra

Chilis borjúhússal töltött cukkinivirág

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg darált borjúhús
  • 1 közepes fej salotta hagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 kiskanál durvára tört szárított chilipaprika
  • 3 dkg vaj
  • 4 db sárga bébi cukkini virággal
  • 4 db zöld bébi cukkini virággal
  • 8 db cukkini virág
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2,5 dl 30%-os tejszín
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A darált borjúhúst keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott salotta hagymát, sóval, borssal, a durvára tört chilipaprikával ízesítjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és jól összekeverjük.

    A virágos cukkiniket és a cukkinivirágokat megmossuk, lecsepegtetjük, a virágos cukkiniket éles késsel hosszában nem teljesen félbevágjuk, kicsit megnyitjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a cukkinivirágokkal együtt megtöltjük a chilis borjúhússal.

    Olajozott tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kiszedjük a tepsiből.

    A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a dijoni mustárt, felöntjük a tejszínnel, és a felére beforraljuk. Végül hozzáadjuk a vajdarabkákat, sózzuk, és ha mártás állagú, lehúzzuk a tűzről.

    Tálaláskor a töltött virágos cukkiniket és a cukkinivirágokat tányérra tesszük, és körbelocsoljuk a krémmártással. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

A virágos cukkiniből és a cukkinivirágokból is kiskéssel, óvatosan vágjuk ki a porzókat.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin