Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis bab VII.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágva üvegesre sütjük, ha kevés a kisült zsír, akkor 1 evőkanálnyi sertészsírral pótolhatjuk. Mielőtt a szalonna teljesen kisülne, a hagymát rászórjuk, pár percig pirítjuk, majd a lemosott és lecsepegtetett babot is hozzáadjuk, rátördeljük az erős paprikát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy 1-2 cm-re ellepje, jól elkeverjük.

Kb. 1-1,5 óra főzés után hozzáadjuk a széttördelt darált húst, a paradicsompürét és a szétzúzott fokhagymát. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és a 1/2 doboznyi csemege kukoricát. Jól összeforraljuk Kevergessük közben, nehogy odaégjen. Ha nagyon sűrűnek találnánk, felönthetjük pár dl vízzel. Időközben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A sózásra ügyeljünk, a szalonna is sós.

Megjegyzés

Semmi extra, gondolom sokan hasonló módon készítik, csak a felelevenítés miatt tettem fel.

Ha szeretnénk, hogy a bab hamarabb megfőjön, akkor a főzővizébe tegyünk egy parafa dugót, s ezzel főzzük tovább. Nem tudom, mi a valós alapja ennek, de most próbáltam ki először, bevált. - balazsjoska

Ezek is érdekelhetnek

Friss