Elkészítés: Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd mehet rá a szalonna, néhány percig pirítjuk, és rászórjuk a fokhagymát is. Megszórjuk 1 teáskanál római köménnyel, beletesszük a fahéjrudat és a chilit ízlés szerint. Lehet egész chili is összevágva, vagy őrölt. Hozzáadjuk a darált húst, és pirítjuk. Amikor már mindenhol szép barna a hús, akkor megszórjuk pirospaprikával, kevés cukorral, és beleöntjük a paradicsompasztát, sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt közepes lángon 20 percig főzzük.
Amikor már majdnem kész, beleöntjük a babot és a kukoricát, jól átkeverjük, és fedő alatt még 10 percig főzzük. Ha szükséges, vizet öntünk még alá és sózzuk. Mikor elkészül, a fahéjrudat szedjük ki belőle.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre