Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis bab kenyérpaplan alatt

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A raguhoz:
  • 50-60 dkg darált sertéshús (autentikusan marha, vagy keverve)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom vagy 2 evőkanál édes paprikakrém
  • 2 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 teáskanál édes pirospaprika
  • 1 kávéskanál tört chilipaprika
  • bors
  • oregánó
  • 1,5 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 evőkanál zsír vagy 3 evőkanál olaj
  • A kenyérpaplanhoz:
  • 30 dkg liszt (nálunk keverve kb. 20 dkg kenyérliszt és 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt)
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A kenyérpaplanhoz felfuttatjuk az élesztőt a cukros vízben. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez, simára dolgozzuk, közben hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Lefedve, langyos helyen 1,5 órán át kelesztjük.

Miközben kel a tészta, elkészítjük a babot. Olyan edényben érdemes, amit utána a sütőbe is be lehet tenni. A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a húst és kifehérítjük. Közben az áttört fokhagymát is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, lehintjük pirospaprikával, ízesítjük az oregánóval, chilivel, hozzáadjuk a paradicsomot és a pürét, pici vízzel felöntjük, és lefedve 10 percig pároljuk. Ekkor belekeverjük a kakaóport, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, ha szükséges, utánfűszerezzük.

Ha megkelt a kenyértészta, az edényünknek megfelelő átmérőjűre nyújtjuk, és befedjük vele a babot. Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 220 fokra állítjuk, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss