Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chilis bab II.

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30-40 dkg darált hús (mi sertésből szeretjük)
  • 1 vörösbabkonzerv
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 paradicsomkonzerv vagy 3-4 nagy szemű, érett paradicsom, vagy (télen) paradicsomlé (házilag eltett az igazi, mert sűrűm és igazi paradicsomíze van)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd (ízlés szerint) fokhagyma
  • bors
  • őrölt köménymag (éppenhogy, aki szereti)
  • édes pirospaprika
  • erős pirospaprika
  • bazsalikom
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt rozmaring
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst olajon megpárolom, mikor fehéredik, sózom, borsozom, mikor már teljesen fehér, hozzáteszem az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát (kis idő múlva pici vizet öntök alá). Mikor már alig nyers a vöröshagyma, hozzáteszem a paradicsomot, megfőzöm vele, forralom picit, végül hozzáteszem a bab- és kukoricakonzerveket, és ezekkel is összeforralom (nem kell sokáig, különben a bab kemény lesz). Ízesíteni közben és utólag is szükséges, ízlés szerint.

Megjegyzés

Én azért használok erős pirospaprikát, mert így gyorsabb, bár biztosan nem olyan az íze, mint chilipaprikával. Az édespaprika a színén és az ízén is javít. Lehet kockákra vágott húsból is készíteni. A konzerveket én mindig lével együtt teszem rá, aki sűrűbben szereti, vagy anélkül, tegye lé nélkül. Ha lével túl híg lesz, megszórom liszttel (először mindig kevéssel, hogy ne csomósodjon, mindig a főzés végén), és jól elkeverem, összeforralom, nehogy nyers maradjon. Ha valakinek túl vad lesz az íze, tehet bele pici cukrot (mi nem szeretjük az ételízesítőt, bár attól kiegyensúlyozottab lesz az íze, abban van cukor), vagy 1 leveskockát, persze, akkor vigyázni kell a fűszerezéssel (sóval).

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin