Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis bab hússal és zöldséggel

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző nap beáztatom.

Egy jó nagy edényben olajon a szalonnát felkockázom, és a hagymával összepirítom, majd mehet bele a darált hús, só, fokhagyma, átkeverem, és fedő alatt 20 percig párolom. Ezután mehet bele az összes fűszer, a kaliforniai paprika falatnyi kockákra vágva és a bébirépa, legvégül a bab. Ráöntjük a paradicsomszószt és annyi vizet, hogy ellepje az egészet. Fedő alatt, 10 percenként megkeverve, lassan rotyogtatva legalább 2 órát főzzük.

Ekkor megkóstoljuk, ha szükséges, utána sózunk, ha a bab még nem puhult meg, akkor tovább folytatjuk a főzést, majd utána ízesítjük egy kis chiliporral, majd beleszórjuk a kukoricát, és ezzel is 15 percig főzzük.

Friss kenyérrel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss