Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chilis bab hússal és zöldséggel

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg vörösbab
  • 50 dkg bébirépa
  • 25 dkg kukorica
  • 2 x 360 ml paradicsomszósz
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1-1 db piros és sárga kaliforniai paprika
  • 1 kiskanál római kömény
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 2 kiskanál oregánó (morzsolt)
  • 1 db chilipaprika (magját, erét kivágjuk)
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál holland kakaópor
  • 1 db babérlevél
  • 1 kiskanál chilipor
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A babot előző nap beáztatom.

    Egy jó nagy edényben olajon a szalonnát felkockázom, és a hagymával összepirítom, majd mehet bele a darált hús, só, fokhagyma, átkeverem, és fedő alatt 20 percig párolom. Ezután mehet bele az összes fűszer, a kaliforniai paprika falatnyi kockákra vágva és a bébirépa, legvégül a bab. Ráöntjük a paradicsomszószt és annyi vizet, hogy ellepje az egészet. Fedő alatt, 10 percenként megkeverve, lassan rotyogtatva legalább 2 órát főzzük.

    Ekkor megkóstoljuk, ha szükséges, utána sózunk, ha a bab még nem puhult meg, akkor tovább folytatjuk a főzést, majd utána ízesítjük egy kis chiliporral, majd beleszórjuk a kukoricát, és ezzel is 15 percig főzzük.

    Friss kenyérrel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ekesandi
Ma úgy ettük, hogy sajtot is reszeltem rá.

Hasonló Receptek

Magazin