A darálthúst átmosom, majd kevés zsiradékon fedő alatt párolom. Fűszerezem sóval, őrölt fekete borssal, ételízesítővel és egy kis őrölt köménymaggal.
Ha félig puha a darálthús, ráteszem a sűrített paradicsomot és a ketchupot, hogy kissé édesítse az ételünket.
Ráöntök kb. 1-2 dl vizet, hogy még puhább lehessen a hús.
Amikor már készen vagyunk a párolással, ráöntjük a konzerv babot lével együtt, majd készre párolom.
A rizst megpirítom az olajon és rászórom a sót. Amikor üveges a rizs, akkor ráöntök 1 liter forró vizet, majd fedő alatt, sűrű kevergetés mellet főzöm. Amikor már az összes vizet elfőtte, akkor lezárom a gázt, de a fedőt rajta hagyom, hogy még puhulhasson a rizs a gőz alatt.
Kettő kisebb merőkanál rizst merek a tányérra, majd rámerem a chilis babos húst!
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre