Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis bab egyszerűen

1/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

A darálthúst átmosom, majd kevés zsiradékon fedő alatt párolom. Fűszerezem sóval, őrölt fekete borssal, ételízesítővel és egy kis őrölt köménymaggal.

Ha félig puha a darálthús, ráteszem a sűrített paradicsomot és a ketchupot, hogy kissé édesítse az ételünket.

Ráöntök kb. 1-2 dl vizet, hogy még puhább lehessen a hús.

Amikor már készen vagyunk a párolással, ráöntjük a konzerv babot lével együtt, majd készre párolom.

A rizst megpirítom az olajon és rászórom a sót. Amikor üveges a rizs, akkor ráöntök 1 liter forró vizet, majd fedő alatt, sűrű kevergetés mellet főzöm. Amikor már az összes vizet elfőtte, akkor lezárom a gázt, de a fedőt rajta hagyom, hogy még puhulhasson a rizs a gőz alatt.

Kettő kisebb merőkanál rizst merek a tányérra, majd rámerem a chilis babos húst!

Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss