Chilis bab, csípős kolbásszal

Chilis bab, csípős kolbásszal
Chilis bab, csípős kolbásszal
Chilis bab, csípős kolbásszal

Hozzávalók

  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db piros csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 konzerv chilis (fehér) bab
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • 1 db babérlevél
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • rozmaring
  • morzsolt bazsalikom
  • oregano
  • majoránna
  • római kömény
  • kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg csípős kolbász
  • 1 dl kolbászzsír

Elkészítés

    A hagymákat megpucolom, aprítom. A paprikákat felkarikázom, a paradicsomokat negyedelem, a petrezselymet felvágom.

    Egy nagy serpenyőben kolbászzsíron a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a petrezselyem szárát. Beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Közben a kolbász héját lehúzom, felszeletelem.

    Beleöntöm a babot, a vörösbort, beleszórom a petrezselymet.

    Tálaláskor szedek egy tányérra a chilis babból, dekorálom petrezselyemmel és chilivel. Kovászos barna kenyérrel fogyasztom vörösbor kíséretében.

Megjegyzés

Előre bocsájtom ez nem chili con carne. Ezúttal egy egyszerű, sok hagymás, sok chilis babot készítettem, melyhez darált hús helyett kolbászt adtam. Mellőztem a kukoricát, sőt a reszelt sajtot is. Az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a csípőset.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin