Elkészítése: A csicseriborsót forró vízben egy órát ázni hagyjuk, az óra eltelével leszűrjük, majd 1,5 liter vízben puhára főzzük. A főzőléhez egy zöldségleves kockát adunk. Egy másik edényben keves olívaolajon a megtisztított, felaprított hagymát kissé megdinszteljük (nem üvegesre sütjük!!!) és hozzáadjuk a paradicsomot, fűszereket, a megfőtt és leszűrt csicseriborsót. Hozzáadjuk a felszeletelt chilipaprikát, kis vízzel felöntjük, zöldségleves kockával ízesítjük. Kevés sűrített paradicsommal a főzés vége felé sűrítjük. Reszelt gyömbért, citromlevet és a maradék korianderzöldet a keverékhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre