Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chili con carne V.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált marhahús
  • bors
  • chilipaprika ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • kb. 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 db erőspaprika
  • chiliszósz
  • 1-2 dl ketchup
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 3 db sárgarépa
  • 34 dkg konzerv kukorica
  • 80 dkg konzerv vörösbab
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15 dkg reszelni való sajt (cheddar)
  • 4-5 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagy edényben az olajat felforrósítjuk, és a darált húst kb. 10 percig (fehéredésig) dinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, oregánó, pirospaprika, chili). A vöröshagymát és a répát nagyobb kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt. Kevés vizet adunk hozzá. Az erőspaprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint az ételhez adjuk (ki milyen csípősen szereti).

    Amikor félig megpuhult - kb. 20 perc után - hozzákeverjük a chiliszószt, a paradicsompürét és a ketchupot. Összefőzzük, hogy finom, sűrű, pikáns húsalapot kapjunk.

    A babot és a kukoricát leszűrjük, hozzáadjuk. Rövid ideig főzzük együtt, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha minden puha, akkor tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

Kockára vágott ananásszal is sűríthetjük még a végén, igazán jó ízhatást érhetünk el vele.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin