Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chili con carne csokival és fahéjjal

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 1 csésze (2,5 dl) száraz vörösbab
  • 1 kg darált marhahús
  • 10 dkg kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili ízlés szerint
  • 4 dl marhahús alaplé
  • 40 dkg darabos konzerv paradicsom
  • 5 dkg keserű csokoládé
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 rúd fahéj (7-8 cm)
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 2-3 teáskanál római kömény
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A babot előző éjszaka áztassuk be. A koriandermagot és a római köményt száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd mozsárban törjük porrá. A babot főzzük puhára.

    Egy vastagfalú serpenyőben forrósítsunk fel kevés olívaolajat, dobjuk bele a kockára vágott kolbászt, pirítsuk egy kicsit, majd adjuk hozzá a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd a chilit. Öntsük rá a húst, ha megpirult, adjuk hozzá a paradicsompürét, az alaplevet, a fűszereket és a csokoládét. Sózzuk meg. Fedjük le, és alacsony lángon főzzük 2-3 órát, amíg elfő az összes leve.

    Tegyük bele a főtt babot, és főzzük további 20 percig. Tálaláskor kínáljunk hozzá tortillalapokat.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

viola01
ezt mindenképp ki fogom próbálni, mert a csoki kivételével mi is így csináljuk, szóval el nem ronthatja az az 5 deka :)

Hasonló Receptek

Magazin