Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chili con carne, ahogy Németh Ádám készíti

default user icon

Hozzávalók

  • 0,5 dl olaj (oliva)
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 db kápia paprika (nagyobb)
  • 1 púpozott teáskanál barnacukor
  • 1 db piros chili
  • 2 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk őrölt kávé
  • 1 tk kakaópor
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 tk füstölt paprika (ha nincs akkor sima fűszerpaprika)
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 db édesburgonya (közepes)
  • 1 db vörösbab konzerv
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 csomag tortilla chips
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 kis doboz tejföl

Elkészítés


    1. Forró serpenyőben 1 e.k. olivaolajon a darált marhahúst jól megpirítjuk. A húst félretesszük, a serpenyőt újra felforrósítjuk.  Az apróra vágott vöröshagymát 2 e.k. olivaolajaon pirítani kezdjük. Az 1x1 cm kockára vágott kápia paprikát is a serpenyőbe tesszük pirulni. Meghintjük a barna cukorral. Az apróra vágott chilit, fokhagymát és diónyi friss gyömbért is beleszórjuk.
    2. Sózzuk, borsozzuk és folymatosan kevergetve jól lepirítjuk.
    3. Lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a római köményt, oregánót, kávét, kakaót és füstölt paprikát. Jól elkeverjük a forró hagymával.
    4. Beletesszük a paradicsomot és a paradicsom pürét is. Hozzákeverjük a húst és felöntjük fél liter vízzel. 20 percig főzzük, sózzuk ha kell.
    5. Az 1x1 cm-es kockákra vágott édesburgonyát is belekeverjük. Ha az édesburgonya is megpuhult belekeverjük a leszűrt, lecsepegtetett vörösbabot.
    6. Összerottyantyuk, levesszük a tűzről.Az apróra vágott friss koriandert beleszórjuk és fél citromot belecsavarunk.
    7. Tányérba tortilla chipset halmozunk és megszórjuk reszelt cheddar sajttal.Rászedjük a forró chilit, pici tej fölt kanalazunk rá.Friss korianderrel és chilivel díszítjük.

    ZÖLDBABFŐZELÉK HÁZI BÉLSZÍNROLÓVAL  >>>

    cUKKINIS LECSÓ KECSKESAJTTAL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin