Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chili chilivel

Folytatva az amerikai élményeket, azt hiszem, a legnagyobb meglepetés New Yorkban ért. Több mint 10 éve járok a Nagy Almába, de soha nem tettem ki a lábam Manhattanből. Most viszont olyan helyre vittek, ahol a valódi élet folyik: Queensbe.

Itt él a legtöbb nemzetiség, sok az illegális bevándorló is. Láttam olyan éttermet, amit addig soha nem tudtam volna elképzelni, Amerikában biztosan nem: egy család a nappalijában üzemeltet étkezdét. Eljutottam egyiptomi, perui és szecsuáni közösségbe is. Ez utóbbi helyen olyan finomat ettem, amit szeretnék most megosztani veletek is.

Milyen a szecsuáni konyha?

A szecsuáni konyha csípősségéről közismert. Nincs még egy konyha, ahol ennyi chilit használnának, a mexikói és a maláj ételek is elbújhatnak a szecsuáni fogások mögött. Én azért kicsit szelídítettem a recepten.

Szecsuáni rák ínyenceknek

Hozzávalók 4 személyre:
24 db óriásgarnéla
2 gerezd fokhagyma
2 kis piros chili
1 cm friss gyömbérgyökér
20 ml pirított szezámmagolaj
10 ml chiliolaj
40 ml vörösborecet
1 teáskanál Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
szükség esetén só

Elkészítés: A fokhagymát összezúzzuk, a chilit nagyon apróra vágjuk, a friss gyömbérgyökeret lereszeljük. Mozsárban összedolgozzuk, és kikeverjük a kétféle olajjal és a vörösborecettel.

A megtisztított rákokat beletesszük ebbe a pácba, és 20-30 percig állni hagyjuk. A pácléből kivéve sózzuk, és megszórjuk a Szechuáni bors chilivel fűszerkeverékkel. Grillrácsra tesszük, és oldalanként 2-3 percig sütjük. Zöldséges pirított tésztával tálaljuk.

 

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

Ezek is érdekelhetnek

Friss