Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chicken Tikka Masala

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 0,75-1 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva
  • A tikka páchoz:
  • 2 pohár natúr joghurt
  • fél zöldcitrom leve
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál tikka fűszerkeverék
  • 1 púpozott kávéskanál currypor
  • A masala szószhoz:
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 db 140 gr-os paradicsompüré
  • 4 dl tejszín
  • 2 felaprított chili vagy 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék

Elkészítés

Elkészítés: A tikka pác hozzávalóit jól összekeverjük, a csirkefalatokkal összeforgatjuk, és mehet 1 éjszakára a hűtőbe.

A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben 15 perc alatt grillrácson - alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt - megsütjük. Ez eddig csirke tikka, ami önálló étel is egyben.

Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt. A vajon megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és az összes fűszert.

Felforrósítjuk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, és rotyogtatjuk együtt néhány percig.

Megjegyzés

Köretnek bulgurt ajánlok hozzá. Isteni finom, igazi indiai íz.
- Niki81

Ezek is érdekelhetnek

Friss