Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chiamagos palacsinta epres-túrós töltelékkel

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 40 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek chia mag
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl ásványvíz vagy szóda
  • 2,5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek tejföl
  • 1/2 db citrom (lereszelt héja)
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 15 dkg eper

Elkészítés

  1. A chia magot a langyos tejbe áztatjuk, és 10 percig állni hagyjuk. A tojást csomómentesre keverjük az átszitált liszttel, a vízzel, a cukorral, a sóval és az olajjal. Hozzáadjuk az áztatott chia magot a tejjel együtt, elkeverjük, majd forró serpenyőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  2. Az áttört túrót, a porcukrot, a tejfölt, a tojássárgáját és a citrom lereszelt héját elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
  3. Az epret összeturmixoljuk, majd a palacsintákat megkenjük a túróval és a gyümölcspéppel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss