Tegyünk a tejbe 6 evőkanál chia magot. Használhatunk mandula-, vagy más növényi tejet is, ízlés szerint, így a laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!
Hagyjuk állni legalább 15 percet, ha gyorsan fogyasztanánk, de az igazán pudingos hatásért minimum egy órát pihentessük. Ennyi idő alatt megdagadnak a magok és kocsonyás állagot vesznek fel. Akár előző nap este is elkészíthető, semmi baja nem lesz, ha csak reggel fogyasztjuk. Persze tegyük hűtőbe!
Ízesítsük kakaóporral, mézzel, idénygyümölcsökkel a tökéletes íz-, energia- és vitaminbomba hatásért. A gyümölcsöket pürésíthetjük almareszelőn, és így is hozzáadhatjuk a pudinghoz!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre