Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chia magos puding

15 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Tegyünk a tejbe 6 evőkanál chia magot. Használhatunk mandula-, vagy más növényi tejet is, ízlés szerint, így a laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!

2.

Hagyjuk állni legalább 15 percet, ha gyorsan fogyasztanánk, de az igazán pudingos hatásért minimum egy órát pihentessük. Ennyi idő alatt megdagadnak a magok és kocsonyás állagot vesznek fel. Akár előző nap este is elkészíthető, semmi baja nem lesz, ha csak reggel fogyasztjuk. Persze tegyük hűtőbe!

3.

Ízesítsük kakaóporral, mézzel, idénygyümölcsökkel a tökéletes íz-, energia- és vitaminbomba hatásért. A gyümölcsöket pürésíthetjük almareszelőn, és így is hozzáadhatjuk a pudinghoz!

 

 

 

Megjegyzés

A chia magos puding az egyik legújabb kedvencem: gyors, rendkívül rugalmas recept, nem is beszélve arról, hogy mennyire tápláló, és energiában gazdag. A chia magnak rengeteg jó tulajdonsága van: omega-3 zsírtartalmának köszönhetően jót tesz a szív- és érrendszernek, és diétákhoz is remek finomság, hiszen a magok gyorsan eltelítenek, így később éhezünk meg. Nem mellesleg pedig nagyon finom! - Blondefox

Ezek is érdekelhetnek

Friss