A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Nagyobb edényben, közepes tűzön felolvasztjuk a vajat, a mézet és mandulakrémet. Hozzáadjuk a kimagozott és apróra vágott datolyát, fakanállal egymás után belekeverjük a mandulapelyhet, a napraforgó- és chia magot, valamint a kukorica-, zab- és kókuszpelyhet, majd 2 percig pirítjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 22 x 34 cm-es tepsit. Eloszlatjuk benne a masszát, evőkanál aljával jól lenyomkodjuk, és az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük 20 perc alatt. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd éles késsel óvatosan 16 hosszúkás szeletre vágjuk.
Végül a darabokra tördelt bevonót vízfürdőben felolvasztjuk, és kanállal a rácsra helyezett müzliszeletekre csorgatjuk.