Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Chia magos müzliszelet

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg méz
  • 10 dkg mandulakrém (üveges; bioboltból, drogériából)
  • 4 dkg datolya
  • 8 dkg mandulapehely
  • 8 dkg napraforgómag
  • 2 ek chia mag
  • 20 g kukoricapehely
  • 10 dkg zabpehely
  • 5 dkg kókuszpehely
  • 10 dkg étbevonó

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Nagyobb edényben, közepes tűzön felolvasztjuk a vajat, a mézet és mandulakrémet. Hozzáadjuk a kimagozott és apróra vágott datolyát, fakanállal egymás után belekeverjük a mandulapelyhet, a napraforgó- és chia magot, valamint a kukorica-, zab- és kókuszpelyhet, majd 2 percig pirítjuk.
    2. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 x 34 cm-es tepsit. Eloszlatjuk benne a masszát, evőkanál aljával jól lenyomkodjuk, és az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük 20 perc alatt. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd éles késsel óvatosan 16 hosszúkás szeletre vágjuk.
    3. Végül a darabokra tördelt bevonót vízfürdőben felolvasztjuk, és kanállal a rácsra helyezett müzliszeletekre csorgatjuk.

      Müzlis finomságok >>> 

      A legjobb reggelik >>> 

      Chia magos receptek >>> 

      Mandulás müzliszelet >>> 

Házi mandulakrémhez szórj egy tálba 10 dkg darált hántolt mandulát. Alaposan keverd össze 10 ek vízzel és 1 csipet sóval, majd adj hozzá még kb. 5 ek vizet, hogy sűrű pépet kapj. Töltsd át turmixgépbe, és mixeld krémes állagúra.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin