Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cheddar sajtos Jalapeno poppers

Hozzávalók

  • 6 db nagy friss jalapeno
  • vörös cheddar sajt
  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • cornflakes
  • füstölt Cayenne
  • étolaj

Elkészítés

    1. A paprikát a csumájánál levágjuk, úgy hogy szépen ki tudjuk szedni a magokat, hogy legyen hely a cheddar sajtnak. (Nekem van egy hosszú nyelű fagyis kanalam, profi szerszám a magok eltávolításához.) Ha ezzel készen vagyunk, a cheddart vastagabb csíkokra vágjuk. A sajtcsíkokat beletömködjük a jalapenoba. Majd ráhelyezzük a paprika csumáját, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel két oldalról átlósan megtűzzük, ügyelve hogy ne maradjon rés.
    2. A panírozáshoz lisztet, a két felvert tojást, a zsemlemorzsát és corn flakeset külön tálkákba tesszük. A tojáshoz sót adunk, a corn flakeshez pedig egy kávéskanál füstölt Cayennet keverünk.
    3. A megtűzdelt jalapenokat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, aztán zsemlemorzsába hempergetjük, vissza a tojásba, végül a fűszeres corn flaksbe forgatjuk. (Sütés előtt én egy picit szoktam várni, hogy a panír magába szívja a tojást, mert akkor tuti nem esik le róla sütés közben.) Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a bundázott jalapenokat, és aranybarnára sütjük. Kész is a Poppers! 

    SZERETED, HA CSÍP? AKKOR EZEKET A PAPRIKÁKAT PRÓBÁLD KI! >>>

    JALAPENO KRÉMLEVES >>>

    GYORS ÉS EGYSZERŰ VENDÉGVÁRÓ! TÖLTÖTT PAPRIKA, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>>

     

Megjegyzés

Recept videó: https://www.youtube.com/watch?v=Bt-v33CZUWE. Hungarian chili farmer receptje.

hungarianchilifarmer
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin