Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Charlotte torta II.

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • készen vett piskótatekercs vagy saját készítéssel 3 tojásos piskótalap feltekerve
  • baracklekvár
  • A krémhez:
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag lapzselatin
  • 6 dl tejszín
  • idénygyümölcs vagy befőtt

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a tejet hozzáadva krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az előzetesen 1 dl hideg vízbe beáztatott és kinyomkodott zselatint. Ezután hideg vízbe állítjuk és lehűtjük.

A 6 dl tejszínt kemény habbá felverjük, és óvatosan a kihűtött krémbe forgatjuk, tetszés szerint gyümölcsdarabokat szórunk a krémbe.

A piskótát vékonyan megkenjük baracklekvárral, feltekerjük, és kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk.

Kerek aljú tál falát a csigákkal egysorosan kibélelünk, majd az üreget a krémmel feltöltjük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk. Ekkor óvatosan tálra borítjuk, és szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Komárominé O.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss