Keress receptre vagy hozzávalóra

Chai latte képviselőfánk

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 12,5 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 0,5 dkg só
  • 0,5 dkg cukor
  • 3 db tojás + 1 db a kenéshez
  • A chai latte krémhez:
  • 2 dl forralt víz
  • 1 ek fekete tea
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 6 szem kardamom
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 4 szem fekete bors
  • 1 késhegynyi őrölt ánizs
  • 1 késhegynyi édeskömény
  • 2 db tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • 1 ek méz
  • 13 dkg mascarpone
  • 37 dkg habbá vert tejszín
  • 2 lap zselatin
  • Az eszpresszókrémhez:
  • 12,5 dkg tej
  • 12,5 dkg tejszín
  • 1 dkg kávébab
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • 1,5 ek kukoricakeményítő
  • 7,5-7,5 dkg aprított tej- és étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A tésztához összemelegítjük a vajat a vízzel, a cukorral és a sóval,hozzáadjuk a lisztet, és visszahúzzuk a tűzre. Folytonos kevergetés mellett reszteljük a tésztát – akkor jó, ha elválik az edény falától, és forr a belseje.
    2. Levesszük a tűzről, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, miközben fakanállal alaposan kidolgozzuk a tésztát.Vászonzsákba tültjük, és kis félgömböket nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejüketmegkenjük a tojással, majd kissé lelapítjuk a vízbe mártott villával. 200 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd 170 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 20 percig szárítjuk.
    3.  A tejes krémhez zúzzuk össze mozsárban a fűszereket, adjuk a leforrázott teához, majd fedő alatt hagyjuk gyöngyözve forrni 10 percig. Keverjük hozzá a cukrot és a tojássárgájákat. Vízgőz fölött sűrűsítsük be, közben áztassuk be a zselatint hideg vízbe. Oldjuk fel a felgőzölt krémben, és forgassuk hozzá a mascarponét. Hűtsük ki, végül keverjük hozzá óvatosan a felvert tejszínhabot.
    4. Az eszpresszókrémhez zúzzuk össze a kávébabot mozsárban, majd lassú tűzön forraljuk össze a cukorral, a tejjel és a tejszínnel. Szűrjük le, majd tegyük vissza a tűzre a tojássárgájával és a kukoricakeményítővel kikeverve. Sűrűsítsük be, öntsük a csokoládékra.
    5. Vágjuk le a képviselőfánkok tetejét, alulra kanalazzunk az eszpresszókrémből, nyomjunk rá csillagcsöves habzsákból a tejes krémből, végül tegyük vissza a fánkok tetejét. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin