A tésztához összemelegítjük a vajat a vízzel, a cukorral és a sóval,hozzáadjuk a lisztet, és visszahúzzuk a tűzre. Folytonos kevergetés mellett reszteljük a tésztát – akkor jó, ha elválik az edény falától, és forr a belseje.
Levesszük a tűzről, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, miközben fakanállal alaposan kidolgozzuk a tésztát.Vászonzsákba tültjük, és kis félgömböket nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejüketmegkenjük a tojással, majd kissé lelapítjuk a vízbe mártott villával. 200 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd 170 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 20 percig szárítjuk.
A tejes krémhez zúzzuk össze mozsárban a fűszereket, adjuk a leforrázott teához, majd fedő alatt hagyjuk gyöngyözve forrni 10 percig. Keverjük hozzá a cukrot és a tojássárgájákat. Vízgőz fölött sűrűsítsük be, közben áztassuk be a zselatint hideg vízbe. Oldjuk fel a felgőzölt krémben, és forgassuk hozzá a mascarponét. Hűtsük ki, végül keverjük hozzá óvatosan a felvert tejszínhabot.
Az eszpresszókrémhez zúzzuk össze a kávébabot mozsárban, majd lassú tűzön forraljuk össze a cukorral, a tejjel és a tejszínnel. Szűrjük le, majd tegyük vissza a tűzre a tojássárgájával és a kukoricakeményítővel kikeverve. Sűrűsítsük be, öntsük a csokoládékra.
Vágjuk le a képviselőfánkok tetejét, alulra kanalazzunk az eszpresszókrémből, nyomjunk rá csillagcsöves habzsákból a tejes krémből, végül tegyük vissza a fánkok tetejét. Porcukorral megszórva tálaljuk.