Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cézár saláta

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • A pirított kenyérkockákhoz:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 bögre kenyérkocka francia bagettből vagy fehérkenyérből (0,5 liter)
  • A salátához:
  • 1 db tojás
  • 1 tk Worcestershire-szósz
  • 3 tk frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk frissen őrölt bors
  • 1 1/2 tk szardellapaszta vagy 4 db kis szardella
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1/3 bögre (8 cl) extraszűz olívaolaj
  • 1/3 bögre (8 cl) frissen reszelt parmezán sajt
  • 2 fej római saláta

Elkészítés

    1. A pirított kenyérkockák elkészítése: vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A kés lapjával (vagy fokhagymanyomóval) préseljük össze a 2 nagy gerezd fokhagymát. Egy tálban keverjük össze a fokhagymát, az olívaolajat és a kenyérkockákat. Ízlés szerint sózzuk meg, keverjük addig, amíg a szósz egyenletesen bevonja a kenyérkockákat. Tegyük a kenyérkockákat tepsibe, egyenletesen terítsük el, és 350 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton pirítsuk aranybarnára.
    2. A salátöntet elkészítése: a tojást tegyük forrásban lévő vízbe, és 45 másodpercig főzzük. Utána vegyük ki, és hagyjuk lehűlni. Préseljük össze a fokhagymát, és tegyük nem fémből készült keverőtálba. Adjuk hozzá az előzőleg összetört szardellákat vagy a szardellapasztát, a reszelt parmezán felét, a Worcestershire-szószt, a citromlét, a kapribogyót, a mustárt és a héjától megtisztított tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos keverés közben lassan adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük simára az összetevőket (ha az olívaolajat túl gyorsan adjuk hozzá, akkor az kiválik).
    3. A saláta elkészítése: tegyük fa, üveg vagy műanyag (de nem fém) salátástálba a 3-5 cm-es kockákra tépkedett salátát. Adjuk hozzá az öntet felét, keverjük össze. Adjuk hozzá a maradék öntetet, a maradék parmezán sajtot, a kenyérkockákat, és újra keverjük össze.

    CÉZÁR SALÁTA JOGHURTOS-SAJTOS ÖNTETTEL 

    TOJÁSOS VIRSLISALÁTA LILAHAGYMÁVAL 

Megjegyzés

Sokféle saláta fut Cézár néven. Ez az a recept, ami szerint 1924-ben a mexikói Tijuana-ban Cesare Cardini étteremében elkészítették a salátát, miután egy nyári hétvégén kifogytak egyes alapanyagok.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

llorona
Sajnos nálunk nagyon nem vált be. A recept szerint készítettem, egyedül a kapribogyót hagytam ki, de valami förtelmesen savanyú lötty lett a salátalé... Bár lehet, hogy csak a mi ízvilágunkban van a hiba, valaki talán éppen olyan savanyún szereti...
sajtfun
Én nem vagyok nagy salátaevő, de ez isteni! Mindenkinek ki kellene próbálnia.
ede bá
Ez tényleg nagyon finom, köszi a receptet:)
eperlevel
A legfinomabb cézár saláta amit valaha ettem! Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin