Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cézár saláta nyárson tálalva

Hozzávalók

  • 1 db római saláta
  • 40 dkg pulykamellfilé (Gallicoop )
  • 1 db bagett
  • 1 marék koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • bors
  • Az öntethez:
  • 5-6 ek olívaolaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál mustár 
(lehetőleg dijoni)
  • 1 kis gerezd fokhagyma (áttörve)
  • fehér bors
  • 1 evőkanál parmezán (reszelt)
  • 1/2 darab citrom frissen facsart leve
  • 1/2 evőkanál Worchestershire szósz


Elkészítés

    1. Az öntet hozzávalóit beltöltjük egy csavaros üvegbe, majd alaposan összerázzuk és félretesszük. 

    2. A tejhez hozzákeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymát.
    3. A pulykamellfilét nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd belefektetjük a fokhagymás tejbe. Egy éjszakán át pácoljuk. 

    4. Sütés előtt a húsokat lecsöpögtetjük, majd a húsokat, a koktélparadicsomot, a bagettszeletet sorban a nyársra húzzuk.

    Forró grillen megsütjük. Római salátaágyon tálaljuk 
az öntettel együtt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin