Keress receptre vagy hozzávalóra

Cézár saláta joghurtos-sajtos öntettel

Hozzávalók

  • 2 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tej
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 4 db salátaszív
  • 1 tk olívaolaj
  • 4 db pulykaszelet

Elkészítés

    1. A joghurtot, a zúzott fokhagymát, a tejet és a parmezánt egy botmixerrel összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítsük.
    2. A salátát leveleire bontjuk, 4 tányérra szedjük, és elosztjuk rajtuk a salátaöntetet.
    3. Felforrósítjuk a serpenyőben az olajat és a pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd 5-6 perc alatt időnként megforgatva átsütjük.
    4. A kész pulykahús felszeleteljük, a salátakupacok mellé tesszük, és azonnal tálaljuk. 

Megjegyzés

Pirítsunk meg sütőben 4 szelet kenyeret (pl. falusi kenyeret), dörzsöljük be felezett fokhagymagerezddel, és szórjuk kockákra vágva a saláta tetejére.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin