Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cézár saláta - ahogy mi szeretjük

MME MME
13 3.8/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • jégsaláta vagy római saláta
  • 30 dkg csirke- vagy pulykamellfilé
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor újhagyma vagy egy fél fej édes, fehér hagyma (esteleg lilahagyma)
  • olívabogyó
  • 2 szelet kenyér
  • 4 evőkanál magos mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál pirosarany
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, megszárítjuk, és nagyobb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Egy műanyag dobozban elkészítjük a húspácot: az olívaolajat kikeverjük 2 evőkanál magos mustárral, 3 evőkanál mézzel, szójaszósszal, pirosarannyal, sózzuk, borsozzuk. Ebbe a pácba beleforgatjuk a húsdarabokat, és legalább egy órát állni hagyjuk (de a legjobb egész éjszakára pácolódni hagyni).
Elkészítjük az öntetet: a joghurtot kikeverjük a majonézzel, 2 evőkanál magos mustárral, 1 evőkanál mézzel, pici sóval, borssal. A salátát egy tálba öntjük, rákockázzuk a paradicsomot, rátesszük a hagymát karikára vágva, az olívabogyót, és egy pici olívaolajjal átkeverjük.
A húst egy vastag aljú serpenyőben, kisebb adagokban kisütjük. (Azért kisebb adagokban, hogy ne engedjen levet, azaz, piruljon, ne párolódjon.) Sütéskor nem kell alá külön olaj, hiszen a pácban már van! A sült húskockákat egy tányérra tesszük, melegen tartjuk.
A kenyeret felkockázzuk, és abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, megpirítjuk. (A serpenyőbe visszaönthetjük a már kisült hús alól a szaftot, hogy a kenyér magába szívhassa.)
Tálaláskor vagy külön tálakban adjuk az összetevőket, hogy mindenki a maga ízlése szerint szedhessen, vagy a salátát megöntözzük a joghurtos-mustáros öntettel, körberakjuk a húskockákkal, és megszórjuk a pirított kenyérkockákkal.

Ezek is érdekelhetnek