Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Célakrémleves almával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db céklagumó
  • 1 db alma (nagy)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 dl almalé
  • 7,5 dl zöldségleves-alaplé
  • bors

Elkészítés

  1. A folyó víz alatt lesikált vagy meghámozott céklát és a megmosott vagy meghámozott almát a magház eltávolítása után apróra kockázzuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd egy kevés felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk 2-3 perc alatt. Hozzáadjuk a céklát és az almát, felöntjük az almalével és az alaplével, megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt főzzük kb. 30 percig, amíg a cékla megpuhul.
  2. Végül a levest levesszük a tűzről, és rövid hűtés után botmixerrel összeturmixoljuk az edényben. Kovászos parasztkenyérrel fogyasztjuk.
A kész leveshez adott pár csepp citromlé segíti a céklában található vas jobb hasznosulását a szervezetedben.

Ezek is érdekelhetnek

Friss