Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklasaláta fürjtojással

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg cékla
  • 5-6 db ecetes csemege uborka
  • 8 db fürjtojás (4 db tyúktojással helyettesíthető)
  • 1 szál újhagyma
  • 8-10 cm póréhagyma
  • A salátaléhez:
  • víz
  • cukor
  • ecet
  • torma
  • kömény

Elkészítés

Elkészítés: A tisztított céklát héjastól, sózott vízben puhára főzzük, majd a héját leszedjük és felszeleteljük. Az elkészített salátalével összekeverjük, és legalább 1 napig állni hagyjuk.

A fürjtojásokat enyhén sós vízben - a forrástól számítva - 3-4 perc alatt keményre főzzük, és hideg vízben lehűtjük. Tálalás előtt adjuk hozzá a szeletelt uborkát, megszórjuk a hagymakarikákkal, díszítjük a tojással.

Megjegyzés

Mandulás-zsemlyemorzsás panírba forgatott hallal és burgonyapürével tálaltam.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss