Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás zöldségek hajdinával

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hajdinát egy szűrőben alaposan megmossuk egészen addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz, majd lecsöpögtetjük. Ezután egy edényben feltesszük a tűzre, és szárazon megpirítjuk.
  2. Majd felöntjük két és fél csésze forró vízzel és megsózzuk. Forrás után takarékra vesszük, majd lefedve kb. 25 percig főzzük.
  3. Amíg a hajdina elkészül, megpucoljuk a céklát, vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük.
  4. Egy serpenyőben feltesszük a ghít, majd ha felmelegedett, beletesszük a római köményt, amikor picit megpirult, hozzáadjuk a koriandert és a gyömbért. Hozzáadjuk a kurkumát, majd a céklát és egy pici vizet, melyet folyamatosan pótolunk.
  5. Amikor már majdnem megpuhult, hozzátesszük a brokkolit és együtt pároljuk egy rövid ideig, majd ha elfőtt a víz, pár percig pirítjuk. A végén hozzáadjuk a petrezselymet és a sót.

Megjegyzés

Szedd ki tányérra, majd locsold meg olívaolajjal és tálalhatod is! Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss