Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás vajkrém házilag

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg vajkészítmény (enyhén sózott, repceolajat tartalmazó, kenhető vajkészítmény)
  • 15 dkg cékla (előfőzött)
  • 15 dkg feta sajt
  • 3-4 ág kakukkfű
  • bors

Elkészítés

    1. Kézi mixer habverővel egy tálban kikeverjük a vajkészítményt kb. 3 perc alatt. A céklát apróra kockázzuk, a feta sajtot darabosra morzsoljuk. A megmosott és lerázott kakukkfű lecsipkedett levélkéit durvára aprítjuk.
    2. A céklát, a feta sajtot és a kakukkfüvet a kikevert vajkészítménybe dolgozzuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A céklás kencét egy vagy két légmentesen zárható kis üvegbe töltjük, és fogyasztásig a hűtőben tartjuk.

    VILLÁMGYORS CÉKLASALÁTA ALMÁVAL>>> 

    CÉKLÁS BULGUR FETA SAJTTAL>>> 

    EGYSZERŰ CÉKLÁS BROWNIE>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Weihenstephan / TrendXpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin