A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük.
Ezalatt elkészítjük a céklás pácot, amihez a céklát meghámozzuk, majd apróra kockázzuk. Egy nagyobb jól zárható műanyag edénybe szórjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, szemes borsot, kevés sót és cukrot, majd hozzácsurgatjuk a fehérborecetet, és jól elkeverjük.
A keményre főtt és lehűtött tojásokat óvatosan meghámozzuk, hogy a fehérje szép sima maradjon, és ne sértsük fel. A tojásokat a céklás keverékhez tesszük, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Az edényt lezárjuk, és minimum egy éjszakára hagyjuk pácolódni a tojásokat.
Másnap kivesszük a tojásokat a céklás pácból, lecsepegtetjük őket, ezután félbevágjuk, és egy kis tálba kiszedjük a kemény sárgáját. Ezt villával összetörjük, és krémesre keverjük a tejföllel, tormás majonézzel és mustárral. Ízlés szerint megsózzuk.
A krémet kiskanállal visszatöltjük a félbevágott tojásokba. Friss kaporral, snidlinggel megszórva tálaljuk, pirítóst, kétszersültet és friss tavaszi zöldségeket kínálunk mellé.