Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás töltött tojás

default user icon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 1 db cékla
  • 1 db babérlevél
  • 5-6 szem egész bors
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek majonézes torma
  • 1 tk mustár
  • friss kapor (vagy snidling)

Elkészítés

    1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük.
    2. Ezalatt elkészítjük a céklás pácot: a céklát meghámozzuk, majd apróra kockázzuk. Egy nagyobb, jól zárható műanyag edénybe szórjuk, hozzáadjuk babérlevelet, a szemes borsot, a sót és a cukrot, majd hozzácsurgatjuk a fehérborecetet.
    3. A főtt tojásokat meghámozzuk, majd hozzáadjuk a céklás keverékhez, és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.
    4. Lezárjuk az edényt, és egy éjszakára pácolódni hagyjuk a tojásokat.
    5. Másnap kivesszük a tojásokat a céklás pácból, lecsepegtetjük őket, ezután félbevágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat. Villával összetörjük, és krémesre keverjük a tejföllel, a majonézes tormával, a mustárral, és ízlés szerint megsózzuk.
    6. Kiskanállal visszatöltjük a félbevágott tojásokba a keveréket. Friss kaporral vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. Pirítóst vagy kétszersültet kínálhatunk mellé.

    SPENÓTKRÉMMEL TÖLTÖTT TOJÁS>>> 

    BAZSALIKOMOS TÖLTÖTT TOJÁS>>> 

    AVOKÁDÓKRÉMES TÖLTÖTT TOJÁS>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin