Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás tészta tárkonyos-tejszínes csirkemellel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 nagy cékla
  • 20 dkg tészta
  • margarin
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • 2 dl tejszín
  • A csirkemellhez:
  • 4 db csirkemellfilé
  • liszt
  • olívaolaj
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors
  • tárkony
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a A céklát puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni, nagyobb lukú reszelőn lereszeljük.

Egy serpenyőben a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lereszelt céklát, ízlés szerint ízesítjük, és többször átkeverve kicsit pároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, jól kiforraljuk, és addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik (éppen csak maradjon egy kis szaftja).

A tésztát (én masni tésztát használtam) enyhén sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük, majd a tejszínes céklához adjuk, összeforgatjuk. Ha szükséges, még kicsit utána sózunk.

A csirkemellet besózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd kicsit állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a lisztbe forgatott melleket belehelyezzük. Lassú tűzön mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, majd kiszedjük, félretesszük.

A fennmaradt pici olajba beleöntjük a tejszínt, és ízlés szerint fűszerezzük, én nem sajnáltam belőle a tárkonyt. Jól kiforraljuk, majd visszahelyezzük az elősütött melleket, és lefedve még pár percig pároljuk. Közben a húst átfordítjuk, és amikor már besűrűsödött a tejszín, lezárjuk alatta a lángot, és még pár percig lefedve hagyjuk.

A céklás tésztát a tárkonyos-tejszínes csirkemellel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss