Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás savanyú káposzta

default user icon
2 2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 cékla (25 dkg)
  • 1,5 dl almalé
  • 3 evőkanál mangóchutney (Ázsia-boltban kapható)
  • konzerv savanyú káposzta (lecsepegtetve kb. 35 dkg)
  • bors
  • 1 csipet cukor

Elkészítés

    Meghámozzuk, leöblítjük és vékonyra reszeljük a céklát. Az almalevet elkeverjük a chutneyval, felfőzzük, és kb. 5 percig pároljuk benne a céklát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és fedő nélkül további 20 percig főzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

Megjegyzés

Adagonként kb. 55 kalória, 2 g fehérje, 0 g zsír, 9 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 35 perc

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

firstlady
Persze, hogy jobb a házi káposzta (ezért kár volt hozzászólni), de azért köszönjük meg a recept küldőjének, hogy felhívja a figyelmet az otthon tárolható konzerv káposztára, mint lehetőségre. Sokszor azon múlik egy-egy egészséges vagy változatos fogás elkészítése, hogy nem mindig tudunk a piacra rohangálni, pláne otthon előállítani az alapanyagokat. Én is frisset veszek, ha tehetem, de mindig van otthon konzerv. Nagy öröm, hogy a hetvendekás mellett már negyedkilós kiszerelésben is kapható finom, tartósítószer nélküli változat. El ne felejtsem: a recept is jó. ;-)
loreniko
konzerv savanyú káposzta helyett szerintem a házi savanyúkáposzta jobb

Hasonló Receptek

Magazin