Keress receptre vagy hozzávalóra

Céklás-sárgarépás sütemény (liszt nélkül)

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgarépa
  • 5 dkg cékla
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 3 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 20-30 dkg darált dió
  • 2-3 ek méz vagy juharszirup
  • tej
  • fehércsokoládé
  • mandulapehely

Elkészítés

    1. Finomra reszeljük a megtisztított a sárgarépát és a céklát. Habosra keverjük a vajat a tojássárgájával, és hozzáadjuk a répát, a céklát és a sütőporral elkevert diót. Mézzel édesítjük, végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Alaposan összekeverjük, ha szükséges, tejjel lágyítjuk.
    2. A masszát egy 25x25 cm-es méretű tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk, meglocsoljuk olvasztott csokival, és megszórjuk a mandulapehellyel. 

Megjegyzés

Liszt hozzáadása nélkül, magvakkal készülő, tömörebb, és nagyon tápláló sütemény.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin