Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás rizottó

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg cékla
  • 25 dkg arborio rizs
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 dl húsleves alaplé
  • 2 dl vörösbor
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 evőkanál darált dió

Elkészítés

    Elkészítés: A céklát megmossuk és feltesszük főni. Ha megfőtt, megpucoljuk, és apró kockára vágjuk.

    Közben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáöntjük a rizottó rizst (az arborio a legjobb, de lehet másfélékkel is próbálkozni). Kicsit a rizst megpiritjuk, míg valamennyire áttetszővé válik, de nem ég meg. Ekkor akár 2 részletben hozzáadjuk a bort, közben kevergetjük folyamatosan. Ha a bort megitta, jöhet a húsleves alaplé, ez is több lépésben, először egy keveset, majd ha azt megitta, akkor megint, és megint, amíg el nem fogy az alaplé. A rizst addig öntözzük, amíg meg nem puhul. Erre a célra a továbbiakban lehet vizet használni, vagy akár a mozzarella sajt áztató levét.

    Ha a rizs megfőtt, hozzákeverjük a felkockázott céklát és a mozzarella sajtot, majd meghintjük petrezselyemzölddel. Pár percig főzzük.

    Darált dióval és további petrezselyemmel tálaljuk.

Megjegyzés

Mozzarella sajt helyett lehet tofuval vagy kecskesajttal is készíteni. A vörösbor helyettesíthető fehérborral, illetve akár el is hagyható. Vöröshagyma helyett lehet zöldhagymát is használni.

petrarovo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek