Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás rizottó pulykamellel

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk.
  2. A céklát meghámozzuk, és lereszeljük vagy robotgépben ledaráljuk.
  3. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük  az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik. Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja.
  4. Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk.
  5. Tálaláskor a rizottó  tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel.

MUSZAKA PULYKAHÚSBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss