Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Céklás rizottó pulykamellel

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell
  • bors
  • kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db cékla (kisebb)
  • 1 fej hagyma (nagy)
  • 40 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
  • 2 dl fehérbor
  • 1 l alaplé
  • friss snidling

Elkészítés

    1. A pulykát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, rátesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk.
    2. A céklát meghámozzuk, és lereszeljük vagy robotgépben ledaráljuk.
    3. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük  az olajon egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetjük, míg opálossá nem válik. Hozzáöntjük a fehérbort, és kevergetjük, míg a rizs beszívja.
    4. Végül hozzáadjuk a céklát, majd az alaplevet fokozatosan adagolva: mindig akkor öntünk még hozzá, amikor a rizs a folyadékot beszívta. Folyamatosan kevergetjük. Ha kész, sózzuk, borsozzuk.
    5. Tálaláskor a rizottó  tetejére kanalazzuk a pulykát és megszórjuk friss snidlinggel.

    MUSZAKA PULYKAHÚSBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek