Keress receptre vagy hozzávalóra

Céklás rizottó parmezánnal

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál halványító zeller
  • 50 dkg főtt cékla
  • 1 kis csokor kapor (elhagyható)
  • 4 ek olívaolaj
  • 1,2 l zöldségleves-alaplé
  • 30 dkg gömbölyű szemű rizs (arborio)
  • 2 dl vörösbor
  • 4 ek vaj
  • 8 ek reszelt parmezán

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a megmosott halványító zellert vékonyan felszeleteljük. A céklát finomra reszeljük, a leöblített friss kapor levélkéit lecsipkedjük.
    2. A lábosban felhevített olívaolajon a hagymát és a zellert együtt puhára pároljuk 10 perc alatt. Közben az alaplét felforraljuk, és melegen tartjuk.
    3. A fokhagymát és a rizst a zöldséghez adjuk, majd 3 percig pirítjuk. Felöntjük a vörösborral, és gyenge tűzön addig kevergetjük, amíg a rizs felszívja a bort. Ezután annyi forró alaplét öntünk az edénybe, amennyi a rizst éppen ellepi, majd keverés közben hagyjuk, hogy a rizs felszívja. Ezt többször ismételjük a maradék alaplével. Így a rizs fogkeményre (al dente) fő kb. 20 perc alatt.
    4. Ezután a rizottóba forgatjuk a céklát, és összemelegítjük 2 perc alatt. Végül levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajat, valamint a parmezán felét. A maradék parmezánnal és tetszés szerint a kaporral megszórva tálaljuk.

    Céklás rizottó receptek >>> 


Aprítva lefagyasztott kaporral is megszórhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Magazin