Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Céklás rizottó egyszerűen

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított, kockákra vágott céklát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk-borsozzuk, és a 180 fokos sütőben 60 percig sütjük.

2.

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és 5 dkg felforrósított vajon üvegesre sütjük. Hozzákeverjük a rizst, hozzáadjuk a bort, és kevergetve addig főzzük, amíg a rizs az összes bort magába nem szívja.

3.

Kevergetve, kis adagokban hozzáöntjük az alaplét is. Beleforgatjuk a céklakockákat, a megmaradt vajat és a reszelt sajtot.

GYORS GOMBÁS-BORSÓS RIZOTTÓ>>> 

SAJTOS-CUKKINIS RIZOTTÓ>>> 

ZÖLDBORSÓS RIZOTTÓ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss