Céklás palacsinta tejszínes-sajtos csirkével

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 darabhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 1 közepes fej friss cékla
  • 2 db tojás
  • szénsavas ásványvíz
  • 1 dl olaj
  • 8 szál friss kakukkfű
  • A töltelékhez:
  • 3 dkg vaj
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A palacsintához a lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, nagyon apróra reszelt céklát, a tojásokat, a sót és annyi szénsavas ásványvizet, hogy tejszín sűrűségű palacsintamasszát kapjunk. Ezután 10 percet pihentetjük, belekeverünk fél deci olajat, és forró palacsintasütőben, kevés olajon, 8 darab nagy palacsintát sütünk belőle.

    Közben a töltelékhez a vajat felforrósítjuk, a megmosott, leszárított csirkemellfilét 1x1 centis kockákra daraboljuk, a vajra szórjuk, és fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön, krémesre pároljuk.

    Ha elkészült, a céklás palacsinták közepére evőkanállal halmokat teszünk a sajtos csirkeraguból, majd hullámosan batyukat formálunk belőle, átszúrjuk fogpiszkálóval, kihúzzuk, és a helyére 1 szál kakukkfüvet szúrunk. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Aki szereti a pikáns ízeket, a töltelékbe morzsoljon kevés márványsajtot vagy rokfortot.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás, további fotót Kallatim küldött a recepthez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin