Elkészítés: A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília-aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze, szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát. Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.
A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából (egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik). Alacsony hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.
A mogyorós krémport a tasakon lévő leírás szerint verjük habbá, majd a porcukorral meghintett palacsinták mellé kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre